Reisverslag 2019

Met de camper al rondtrekkend langs de Spaanse Costa's tot aan Alicante.

 

 

                                                                                       

                                                                                                                                                      

            

Het is eind september als we de camper starten. Het eerste doel van onze reis is in de buurt van Narbonne in Frankrijk. Daar gaan we op bezoek bij kennissen. Vandaar willen we Spanje inschieten. Afhankelijk van het weer gaan we dan de streek rond Barcelona bezoeken. Met minder weer rijden we verder. We gaan voor de zon. Alles op ons gemak. Het is vakantie, dus geen tolwegen. Verder wil ik dit jaar Polarsteps uit gaan proberen. Via een app wordt heel onze reis gevolgd. Het zal een soort dagboek met foto's worden. Deze probeer ik dan later aan mijn website toevoegen. Als je wilt en thuisblijvers toevoegt kunnen hun je direct volgen. Maar nu, eerst dag 1. Het is zondag. Tegen de middag hebben we alles in orde,starten de motor. Op naar België. We zien wel hoe ver we komen vandaag. De lucht is grijs en af en toe hebben we een buitje. Doordat het zondag is hebben we weinig last van vrachtverkeer. Bij Parijs zijn er volgens "Garmin" veel files. Hij leidt ons via andere wegen om deze te omzeilen. We stoppen een keer voor de lunch, wat later voor koffie en nog een keer om te tanken. Als het al donker is komen we aan in Saran. 2 Jaar geleden hebben we hier ook gestaan. Een prima plek. Er is een Cp (camperplaats) met er naast nog een grote P. Omdat de Cp al vol is parkeren wij op de grote P bij 4 andere campers. We gaan meteen op pad voor een restaurant. Even goed de benen strekken. Met behulp van Google-maps komen we aan bij restaurant Au Bureau. Het is binnen gezellig ingericht. De bediening is vlot en behulpzaam. Er is veel keuze in het menu. Het eten smaakt goed. Zeker door de combinatie met een glas Leffe blond van de tap. Tegen 00.00 uur zijn we weer terug bij de camper.                                                                                                                                                                                                                                                        624 km.

Saran                        

Na een goede nachtrust wandel ik, voorbij het gemeentehuis en de kerk, naar de bakker. Dit is 5 minuten lopen. Op de terugweg maak ik enkele foto's van een mooie muurschildering. (foto) Na het ontbijt rijden we tegen 10.00 uur aan. Het is nog fris en grijs, maar dit veranderd in de loop van de dag. Het wordt steeds zonniger. Om 15.00 uur is het al 29° C. Het schiet onderweg goed op vandaag. We hebben veel stukken snelweg. Hoe dichter we bij Clermond Ferrand en Millau komen, hoe mooier de uitzichten zijn. Bij Millau pakken we de toch even tolweg. We willen graag over de mooie brug rijden. Een stukje na Millau (14 km.) komen we aan bij CP La Cavalerie. Het is een ruim opgezette Cp. welke half rond loopt. Je kijkt weg op een grasveld en een bos. Niet verkeerd. Om het terrein op te komen, moet je eerst alles uitzoeken bij de automaat. Het lukt ons vrij snel. Hierbij koop je een pasje (Pass'Etapes) voor € 4,00. Er zijn in Frankrijk schijnbaar verscheidene van deze Cp's. Hierbij kun je dan dit pasje gebruiken. De Cp zelf kost € 10,00. Service-punt aanwezig. Geen douches en toiletten. Er is plaats voor 32 campers. Zo veel zijn er nu nog niet. We zoeken een plekje uit. Nog snel even de stoelen naar buiten en van de laatste zonnestralen genieten. Later wandelen we naar het centrum. Dit is nog geen 5 minuten lopen. La Cavalerie is een tempelierstadje. Er is veel te zien. De historische gebouwen zijn mooi aangelicht. (foto) We dwalen er een poosje rond, voordat we bij een Pizzeria wat eten. Weer terug bij onze bus nemen we nog een afsluitertje en kruipen dan redelijk vroeg in bed.                                                                                                                                                                                                                                                         581 km.

La Cavalerie                  

We staan met mooi weer op. Ik wandel naar het centrum om brood te kopen. Op het 1e pleintje staat al iemand bij een grote kraam met streekproducten. Ze verkoopt ook croissants. Het ziet er allemaal heerlijk uit. Het is moeilijk om me in te houden. We blijven tot een uur of twaalf bij de camper in de zon hangen. Later vullen we op het service punt de watertank bij. Daarna vertrekken we richting Narbonne-Plage. Onderweg doen we bij een groot winkelcentrum enkele boodschappen en lunchen op een terrasje. We rijden een mooie route door d.e bergen en bossen. Bij een uitzichtpunt stoppen we. De blauwe zee strekt zich in de verte voor ons uit. (foto) Daar willen we heen. Via een slingerweg naar beneden komen we aan in Saint-Pierre-la-Mer . Het ligt vlak bij Fleury. In deze plaats moet een Cp. zijn. Als we daar heen rijden zien we een camper op een kleine P vlak bij de haven en recht aan zee staan. Dat willen wij ook! Laat die CP maar zitten. Het is even zoeken hoe daar te komen, maar het lukt ons. Het is een mooi, rustig plekje. We gaan meteen naar het strand. Dit is echter van korte duur. Na een uur komt donkere bewolking op zetten. Dat was voorspeld. In de bus schuilen we voor een buitje. Later als ik op de rand van de bus zit, om dit allemaal op te schrijven, komt er een hond aan gelopen. Hij pikt mijn sok en wil er mee spelen. Het is een lief beest, maar ik krijg mijn sok niet terug. Hij hoort bij een huis hier vlak bij. Netjes roep ik daar het baasje. Die zorgt dat ik snel mijn sok terug heb. Begin van de avond gaan we een eind wandelen over de boulevard. Er is veel gesloten. Hier is het seizoen echt afgelopen. We vinden toch een restaurant wat open is en eten daar op het terras. Gelukkig onder een grote luifel, want tijdens het toetje begint het flink te regenen. Wat later kunnen we, gelukkig zonder regen, terug wandelen.                                                                                                                                                                                                                                                    153 km.

Fleury

Om 9.00 uur staan we op. Het is vannacht doodstil geweest, daardoor hebben we heerlijk geslapen. Na het ontbijt maken we een strandwandeling. We lopen de tegen over gestelde kant op als gisterenavond. Via de weg langs winkels, terrassen en markt lopen we weer terug. We lunchen in de bus. Het is door de stevige wind geen strand weer. Jammer. Eind van de middag vertrekken we naar onze kennissen. Dat is een uur rijden van af hier. Ook dit is weer een mooie route. Tegen half 5 komen we bij onze vrienden aan. Er wacht ons een warm onthaal. We hebben elkaar 3 jaar niet gezien, dus veel om over bij te praten. We hebben een gezellige avond samen. Onze bus staat bij hun op de oprit achter een hek en aan de stroom. Helemaal prima. Eind van de avond rollen we er zo in.                                                                                                                                                                                                                                                           60 km.

We ontbijten met z'n vieren binnenshuis. Het is fris buiten. 15°C. Tegen 11.30 uur nemen we afscheid. Wij gaan naar het stadje Colliore. Dat ligt dicht bij de grens naar Spanje en is een middeleeuwse plaats aan zee met een kasteel. Hier wonen veel kunstenaars. Het is erg toeristisch. Terwijl we er rond lopen komt het ons wel bekend voor. Blijken we hier enkele jaren geleden al geweest te zijn. Maakt niet uit. Het is een leuke plek om rond te lopen. We pikken een terrasje. Daarna gaan we naar Roses. We horen bij camping Joncar Mar dat het overnachten € 30,00 per 24 uur kost. Dit vinden we te veel, mede omdat we deze camping de vorige keer niet zo geweldig vonden. We rijden naar de Cp. Autocaravaning Park Roses. Deze is best wel groot. Er zijn nog maar een paar plekjes vrij. Ook deze Cp werkt met een automaat, waarmee we vriendelijk geholpen worden. We hebben voor € 15,00 een plekje zonder stroom. Het is wel aan de weg. We gaan het 1 nacht bekijken. Bij de bus genieten we in de zon van eigen tapas. Het is 25°C. Later nemen we een douche. In de avond maken we een wandeling over de boulevard. Er lopen verschillende watertjes. Mooi om te zien. Hier zijn wel veel restaurants en winkels open. We eten bij een druk bezocht restaurant op het terras. Het smaakt goed en er hangt een gezellige sfeer. We sluiten af met een grappa van het huis. Tijdens de wandeling terug naar de Cp. voelen we dat het flink afkoelt. We vallen al snel dood moe in bed.                                                                                                                                                                                                                                                             183 km.

Colliore                      Girona

Om 9.30 uur worden we pas wakker, dus last van de weg hebben we niet gehad. We besluiten hier, in ieder geval 1 dag, langer te blijven. Bij de carrefour, 8 minuten lopen, haal ik ons ontbijt. 'S middags gaan we naar het strand. Het is 5 minuten fietsen. Eind van de middag wordt het weer bewolkt. Gelukkig blijft het droog. We gaan bij Carrefour lekker eten voor op de barbecue halen. Hier genieten we 's avonds van. De Cp loopt elke avond vol. 50 plaatsen. Wij zijn tevreden over deze plek.

's Ochtends ga ik brood halen bij de winkel van de camping achter de CP. Hier is minder keuze. De dame van de winkel begint vol op Spaans te praten. Dit vind ik leuk. Kan ik een beetje oefenen met mijn Spaans. Ik heb een cursus gevolgd. Tijdens het ontbijt besluiten we om te vertrekken naar Girona. We ruimen eerst alles op en verschonen het toilet. Tegen 11.00 uur rijden we aan. De vriendelijke man van de Cp checkt en zwaait ons uit. Om 12.00 uur komen we aan in Girona. Er is een Cp. midden in de stad. Dit is een parkeergarage. De begane grond is voor campers. Het is een open vlakte. Voor 1 dag kan dit wel. Het voelt voor ons goed om zo veilig de stad te kunnen bezoeken. Er staan een tiental andere campers. De beveiliger van deze plek helpt ons vriendelijk. Hij legt ons met handen en voeten uit waar we brood kunnen halen etc. We lopen aan naar het centrum. Dit doen we in 10 minuten. We bezichtigen de stad. We zijn hier enkele jaren geleden ook al geweest, maar de stad is zeker een 2e bezoek waard. We lunchen bij "König Sandwiches". We moeten eerst op een plekje wachten, want het is een druk bezocht restaurant. Girona is een stad vol met mythes. Vanaf het terras zien we dat busladingen vol over de brug komen lopen naar de oude Sant Feliu-kerk. Daar vind je een standbeeld van een leeuw, hangend aan een paal. Als je op het trapje klimt en de kont van het beest kust, zorgt dat volgens het achterliggende verhaal voor voorspoed en keer je ooit eens terug naar deze mooie stad. Men doet dat dus volop. Voor ons wel mooi om te zien vanaf het terras. Tijdens het bezoeken van de stad klim je veel. Best wel vermoeiend dus. We gaan daarom eind van de middag terug naar de camper. Even de benen en voeten rust geven. Rond een uur of negen gaan we weer terug. Eerst kijken we bij een restaurant wat ons aangeraden is, maar daar is het zo druk. Er staat een flinke rij buiten voor de deur. Dáár hebben wij geen zin in. Wat verder op zien we een terras waar tapas en veel verschillende bieren op de kaart staan. Hier vallen we neer. De tapas zijn luxe, apart en lekker. Na het eten wandelen we weer een eind rond. Het historisch centrum is nu zo goed als uitgestorven. Als we op de brug van Gustave Eiffel over de Onyar lopen, horen we een stukje verder op muziek. (FOTO) We gaan op het geluid af en komen op een groot plein aan waar het vol met mensen staat. Er is een feestband aan het optreden. We blijven even luisteren. Er hangt een vrolijke sfeer. Later wandelen we terug naar de bus en vallen tegen 01.00 uur in bed. Wat meer informatie over Girona kun je op mijn website in het verslag van 2016 lezen.                                                                                                                                                                                                                                                             56 km.

Girona                        Girona

Na een goede en rustige nacht horen we tijdens het opstaan veel geroep en gejuich. Als ik op weg ben om brood te halen zie ik waar het vandaan komt. Vlakbij is een park. Hier lopen duizenden vrouwen, allemaal in het zelfde roze T-shirt. Het is een mars voor vrouwenrechten.(FOTO) We ontbijten in de bus. Het is vandaag bewolkt. Eind van de ochtend rijden we aan richting Barcelona. Op een geven moment, redelijk dicht bij de stad, staan er allemaal mannen met gele hesjes bij een gemaakte wegversmalling. Oh jee, denken wij, maar nee ze delen vrijkaartjes uit voor vandaag voor de tolweg. We begrijpen er niks van, maar komen er al snel achter. Er is een wielerwedstrijd die grotendeels over de N11 loopt van Calella tot Montgat. Laten wij nou net die weg moeten hebben voor camping Barcelona. Na veel proberen, om rijden, files en ergernissen besluiten we om naar een nieuwe Cp. te gaan in Cabrera de Mar. Dit is 30 minuten voor Barcelona. We komen er om 14.30 uur aan. De Cp. heet Area Camper Barcelona Beach. Er staat een automaat op terrein. Je ontvangt een kaartje voor de slagboom. Je betaalt je verblijf pas als je weggaat. € 14,00 incl. elektriciteit. Het ziet er allemaal netjes  en schoon uit. Toiletten en douches zijn aanwezig. We zoeken een fijn plekje uit en hangen eerst een poos bij de bus. De zon laat zich af en toe zien. Het is 20°C. Later gaan we te voet de omgeving verkennen. Het is een langgerekte plaats. We wandelen een stuk langs het strand. We zien ook waar de Lidl zit, waar ik morgen brood kan halen. We ontdekken niet echt een centrum. Wel een station. Makkelijk als je naar Barcelona wilt. Langs de N11, die langs het strand loopt, komt af en toe een wielrenner voorbij gereden. Heel af en toe staat er iemand aan de kant te klappen. Het einde van de wedstrijd is in zicht. De vrijwilligers zijn al aan het opruimen. Aan deze weg vinden we een restaurantje. Op het kleine terras vallen we neer. Vandaag hebben we geen lunch gehad, dus we hebben wel honger. Het eten is vrij simpel. Ach ja, je kunt niet alles hebben. De avond brengen we buiten bij de bus door.                                                                                                                                                                                                                                                                89 km.

We staan met mooi weer op. Ik ga te voet bij de Lidl broodjes halen. Dit is 6 minuten lopen. 's Middags gaan we naar het strand. Dit ligt in de buurt van de Lidl. Tegen 16.00 uur wordt het bewolkt en koelt het af, dus gaan we terug naar de Cp. Hier kunnen we nog wel in het zonnetje zitten. Later gaan we boodschappen doen om 's avonds te kunnen barbecueën. Van te voren nemen we eerst een fijne douche. Het is een gebouwtje met een paar aparte douches. Elke douche heeft een kleine ruimte ervoor waar een bankje staat. Dit is makkelijk om je spullen kwijt te kunnen en je hoeft niet je evenwicht zien te bewaren met het aantrekken van je kleding.

Het was onze bedoeling om vandaag naar Barcelona te gaan, maar omdat ik last van mijn heup heb, besluiten we dat maar over te slaan. We gaan wél weer verder. Na het ontbijt ruimen we alles op, lossen het water en rekenen af bij het automaat. Dit moet contant. Met de bankpas lukt het niet. Tegen 12.00 uur rijden we aan naar Peniscola. Onderweg doen we boodschappen en pakken een lunch. Om 17.00 uur komen we aan bij Camping Eden. Bij de receptie vertellen ze dat er nog 4 plekken vrij zijn. Het is de bedoeling dat we deze eerst gaan bekijken en dan daarna onze keuze doorgeven. Zo zien we meteen heel de camping. Het ziet er goed uit. Terug bij de receptie staan er verschillende nieuwkomers te wachten. We zijn dus net op tijd. We zetten de bus op het gekozen plekje en gaan nog snel even naar het strand. Dit is vlakbij de camping. Wat later nemen we een lekkere warme douche om het zand af te spoelen. Hierna wandelen we naar het centrum. (FOTO) Naar het schiereiland met vestingmuren en het 14-eeuws Castello de Papa Luna. Het is erg mooi. Veel smalle straatjes, flink wat trappen en mooi uitzicht over de haven en de zee. Terwijl je rond loopt kom je langs vele barretjes, restaurants, winkels en witte huisjes. Je moet echter wel goed ter been zijn om hier van te genieten. We eten bij restaurant La Noria Parrilla. Deze hebben we gevonden op tripadvisor. Het heeft hele goede recensies. We eten buiten in het smalle straatje op het terras. Het zijn 3 2-persoons tafeltjes. De meeste mensen eten binnen. Het ziet er sfeervol uit. De bediening is erg vriendelijk en behulpzaam. We starten met een plank met vleeswaren en kaas. Wat later genieten we van 2 tapas met bier. Deze zijn best groot, lekker en anders dan anders. Als we weggaan rekenen we € 23,00 af. Hoe is het mogelijk! We wandelen via een ijssalon terug naar de camping.                                                                     269 km.

Peniscola

Om 9.30 uur staan we met bewolkt weer op. De temperatuur is wel goed. Bij de receptie haal ik de bestelde broodjes op. Tijdens het ontbijt besluiten we hier nog een dag langer te blijven. 's Middags laat de zon zich weer zien. In de avond gaan we een eind langs de kust fietsen. Er ligt een goed fietspad. In de nabij gelegen plaats zien we in een zijstraatje een vol terras. Het ziet er gezellig uit. Het is echt een "dorps" café. Hier zie je geen toeristen. De bediening zet er voor ons een extra tafeltje bij. Het lijkt of ze het een beetje moeilijk vinden om ons te helpen, maar doen vriendelijk hun best en zijn blij als we hun uitleg begrijpen. We nemen een plate service en sluiten af met een toetje. Het smaakt allemaal goed. We fietsen terug naar de camping. In totaal hebben we 20 km. gefietst.

We staan met ongeveer hetzelfde weer op als gisteren. De voorspellingen voor hier zijn minder goed als bij Alicante, dus we gaan verder. De planning is Calp. Eerst ontbijten en dan alles inruimen. Tegen 11.00 uur zijn we zo ver en rijden aan. Het is een kort bezoek geweest aan Peniscola, maar we komen hier zeker nog eens terug. Onderweg wordt na Valencia de lucht steeds donkerder en even later volgt er een flinke bui. Komt goed uit, want de voorruit was behoorlijk vies. Hoe verder we rijden en hoe dichter we bij Calp komen, hoe meer de lucht open trekt, het hoe zonniger en warmer het wordt. In het eerste stuk hebben we grotendeels snelweg gereden. Het laatste stuk zijn steeds meer slingerwegen door de bergen. Het is een mooi gebied. Opeens zien we rechts een steenbok over de vangrail springen. Hij rent de weg over en gaat aan de overkant over de andere vangrail. En weg is ie. Het ging in een flits. Wat een mooi beest! Hij had een goede timing.... zo tussen de auto's door. Als we om 15.00 uur in Calp aan komen, vergaat ons zo het lachen. Alle 3 de Cp's. zijn vol. Dit is i.v.m. de feestdagen. Dom van ons. Daar hebben we totaal niet bij stil gestaan. Maar wat nu? Er is bij Altea een Cp. Deze bel ik of er nog een plaats vrij is. Er is nog 1 plek vrij voor één nacht. Deze houden ze voor ons vast. We lunchen in de bus en rijden dan naar Altea. Voor ons de onbekende Camperpark San Antonio ziet er mooi en netjes uit. De eigenares wijst onze plek aan en legt alles uit. We staan recht aan zee. Er loopt wel een weg tussen, maar het uitzicht is mooi. We kleden ons om en dan op naar het strand. Dit is wel een stukje lopen (10 min.). Tegen over de Cp. is geen strand, het zijn allemaal rotsblokken. Het strand heeft fijn grint. We zien hier dat er tegen over het strand een camping is. Helaas is deze ook vol. Daar kunnen we morgen dus ook niet terecht. We zien dan wel hoe we het oplossen. Na een goede warme douche op de Cp. gaan we via het wandelpad en boulevard naar het centrum. We komen eerst langs een haventje. Er zijn veel restaurants etc. Boven op de heuvel zit het historisch centrum van Altea. Bij tripadvisor lezen we dat er een goed tapas restaurant zit. We maken de klim naar boven. Hier krijgen we geen spijt van. We komen via steile, kronkelende straten langs witte huisjes. Heel karakteristiek. Er zijn veel terrassen, restaurants, handwerkzaakjes en galeries. We vinden het restaurant waar we naar op zoek zijn. Xef Pirata. We eten buiten op een heel klein terrasje aan de straat. Wat een geluk dat we zo terecht konden, want binnen no time wordt het erg druk en zit het restaurant vol. De tapas smaken heerlijk. Het is exclusief en apart. Na het eten wandelen we nog verder naar boven. Daar aan een groot plein ligt de Iglesia Parroquial de la Virgen del Consuelo. Een zeer belangrijke kerk, met twee prachtige koepels. Aan de rand van het plein genieten we van het uitzicht met alle lichtjes in de verte. Later wandelen we weer naar beneden en terug naar de Cp. Daar doe je 30 minuten over. Met de sleutel van een klein zij poortje kunnen we het terrein op. De grote poort gaat meestal om 23.00 uur dicht. Deze sleutel hebben we, voordat we weggingen, bij de receptie opgehaald. Het is rustig en stil op de Cp. We duiken snel ons bed in.                                                                                                                                                                                                                                               302 km.

Altea                         Altea

We zijn al om 8.00 uur wakker. Nog voordat de bakker er is. Die komt een kwartier later claxonnerend de Cp. opgereden. Onze buurman vertrekt dan al. Zou zijn plek vrij komen?? We ontbijten eerst rustig, voordat we bij de receptie gaan informeren. Het weer is al heerlijk. 22°C. Af en toe is er wat bewolking. Inmiddels is er nog een camper vertrokken. We gaan bij de eigenaar vragen of één van deze plekken vrij blijft. En ja, we mogen blijven, maar we moeten wel naar een andere plek. Dat is voor ons geen probleem. We zijn blij dat we kunnen blijven. Het is hier prima. We verkassen. De nieuwe plek is verder van de weg af en naast het toilet gebouw. Hier blijven we zeker tot na het weekend. We draaien al snel de luifel uit en halen de fietsen van het fietsenrek af. Het wordt een stranddag vandaag. We lunchen er tegenover, bij  Beachclub Zero, Zero, op het terras. Je kijkt leuk weg over de boulevard en de zee. Het eten smaakt heerlijk. 's Avonds wandelen we weer terug. Het heet hier Playa de Albir. Op het einde bij camping Cap Blanch zit de Irish Pub, Brew Rock. We hebben dit op internet gevonden. Er zijn vaak muziek optredens, dus we hadden zoiets van, daar gaan we eens kijken. Het is gezellig druk met leuke vlotte bediening. Eén ober spreekt ook Nederlands. Sommige mensen vinden dat fijn, voor ons hoeft dat niet. We pakken een plate-service met een Paulaner van de tap. Hmm. Tegen 00.00 uur wandelen we terug naar de Cp. Het is een lekker dagje geweest.

Om 8.15 uur ga ik even uit bed om brood bij de bakker te kopen. Daarna kruip ik lekker terug. We worden pas om 10.00 uur wakker. Dat is vakantie. Lekker! We ontbijten in de zon. Vandaag is het de feestdag Dia de la Hispidad. 's Middags gaan we weer naar zee. 's Avonds op de fiets naar Altea. Het is er behoorlijk druk. Bij restaurante Casá del Mar krijgen we, na even wachten, een tafeltje. We kennen deze plek van enkele jaren geleden. We genieten van de klassieke tapas. Ik drink er een blond bier Althaia bij. Dit wordt in Altea gebrouwen. De bediening is vlot en behulpzaam. We nemen nog een toetje na. Bij de koffie krijgen we een Spaans likeurtje van het huis. Alles heeft goed gesmaakt, maar wel veel.... Eigen schuld. Voordat we weer terug fietsen wandelen we eerst een eind over de boulevard.

We staan weer met zonnig weer op. 21°C. Vandaag zijn we een poosje in de bus bezig met schoon maken en het bed verschonen. Na gedane arbeid gaan we naar het strand. Het is nu een stuk drukker. Het is dan ook zondag. Vanwege de warmte gaan we vaak de zee in. Je hebt hier echt waterschoenen nodig, want het begin stuk is een en al kiezels/stenen. 's Avonds gaan we op de fiets naar El Albir. Dat is maar 15 minuten fietsen. Het centrum is groter en meer toeristisch dan verwacht. We eten op een terras waar het druk is. Op de terug weg nemen we nog een drankje bij Brew Rock en genieten van het optreden van een zangeres.

Vandaag gaan we weer verder. We hebben gisteren mail contact gehad met Camper area 7 in El Campello. Het is voor ons een bekende en een fijne Cp. We hebben een plaats kunnen reserveren. Eerst genieten we van het ontbijt. Daarna ruimen we alles op, gaan de fietsen op het fietsenrek en maken we gebruik van het service punt. Tenslotte rekenen we af. In totaal is het € 71,00 voor 4 nachten. Geen geld voor zo'n goede Cp. Ook hier komen we zeker nog eens terug. Om 11.00 uur rijden we aan. El Campello is ongeveer 40 minuten rijden. Onderweg wordt het steeds bewolkter. Er is regen voorspeld. Als we in El Campello aankomen, gaan we eerst bij Carrefour boodschappen doen. Op de Cp. hebben we de keuze uit enkele plaatsen. De feestdagen zijn voorbij. De Spanjaarden zijn weer naar huis. We zijn al vaker hier geweest en hebben zo onze voorkeur waar we graag staan. De plaats is dus zo gekozen. Als we eenmaal geïnstalleerd zijn, begint het licht te regenen. Vlug de luifel uit en dan hebben we nergens last van. We genieten van een kaas/tapas lunch. Al snel trekken de wolken weg en is het weer zonnig. We blijven vandaag bij de bus. 's Avonds gaat de barbecue aan. Na de afwas valt er een flinke bui. We schuilen in de bus. Even later zitten we weer buiten. In de verte zien we het weerlichten.                                                                                                                                                                                                                                                47,5 km.

Alicante                      Alicante                       Alicante 

We blijven 4 dagen op deze Cp. Eén dag gaan we met de bus naar Alicante. De bushalte is recht voor de Cp. We zijn er in 20 minuten. Een enkeltje kost € 1,45. We zijn hier 4 jaar geleden ook geweest. Meer over deze stad kun je dus in dat verslag op mijn website lezen. Nu sjouwen we heel de middag rond o.a. in de markthal. (FOTO) Altijd leuk om al die bedrijvigheid en verse producten te zien.FOTO Het kasteel, wat helemaal boven op de heuvel ligt, bezoeken we nu niet. We wandelen door verschillende wijken. Overal staan mooie, oude gebouwen. Eind van de middag nemen we de bus terug naar de Cp. 's Avonds gaan we naar het oude El Campello. Dit is hoger gelegen. Is even pittig fietsen. Elk jaar is er begin oktober een week lang feest van de Moren en de Christenen. Vandaag is hier van de laatste dag. De week wordt afgesloten met een processie en met vuurwerk. We hebben dit al vaker gezien, maar het blijft mooi om dit mee te maken. (FOTO) De andere dagen fietsen en of wandelen we. Eén dag lekker naar zee. Het is 10 minuten lopen vanaf de Cp. naar het strand. Hier vertrekt ook de tram naar Alicante. Het is een mooi, groot strand en een heerlijke zee. We genieten, maar helaas krijgen we dan van het thuisfront geen fijn bericht en moeten we naar huis. 1,5 week eerder dan gepland. Het hoeft geen kunst en vliegwerk te worden, dus gaan we zonder tolwegen naar huis. Na het ontbijt pakken we alles in. Bij het service punt maken we alles schoon en zorgen dat we er nog een paar dagen tegen kunnen. Na het afrekenen begint de terug reis. Als we enkele uren onderweg zijn, komt er op de snelweg ineens een ijzeren strip over de weg gevlogen. Ik kan hem net niet ontwijken. Bijna meteen ruiken we een sterke diesellucht. "Oh, nee, het zal toch niet waar zijn". Vrij snel zien we een kleine P. We rijden er meteen op. Daar zien we een vrachtwagen staan, waar de diesel zo uit de tank stroomt. Er zit zo'n zelfde strip dwars door de tank gespietst. We parkeren onze bus en bekijken goed of wij schade hebben. Er hangt alleen een klein plastic frame, aan de voorkant, half los. We binden dit met een touwtje vast. Onder tussen komt er nog een personenauto aan met schade. Wij hebben echt geluk gehad. We gaan even bij de andere kijken en luisteren. We kunnen echter niets voor hun betekenen en dus vervolgen wij onze weg. Later stoppen we om te lunchen, te tanken en de benen te strekken. Tegen 18.00 uur komen we aan op een grote P voor campers in Zaragoza. Het eerste gedeelte is vol. Hier kunnen 37 campers staan. Op de naastgelegen P staan ook enkele campers. Hier parkeren wij onze bus. Na een drankje gaan we op de fiets naar het centrum. In 15 minuten zijn we er. We komen aan op het groteplein Plaza del Pilar. Hier is het een drukte van jewelste. Er lopen heel veel jongere militairen, politie en andere mensen rond. Bij het punto de información turística vragen we wat er aan de hand is. De militaire maken kennis/vereren de heilige maagd El Pilar. (FOTO) We stallen onze fiets en gaan vanaf een terras deze happening bekijken. Buiten de drukte op het plein is er veel te zien qua gebouwen, zoals Catedral-Basílica de Nuestra Señora de El Pilar, Catedral del Salvador en het handelsgebouw La Lonja. Echt heel mooi en indrukwekkend. Na een poosje vertrekken de meeste mensen en kunnen wij op ons gemak het plein bekijken. Bij de Cathedraal staat de heilige maagd op een marmeren zuil. Er liggen ontzettend veel bloemen om heen (FOTO). Zaragoza is/was voor veel katholieken een bedevaartsoord. We wandelen verder. Wanneer het donker wordt eten we tapas in de kleine drukke straatjes van de oude wijk El Tubo. Iedereen leeft hier op straat. Men ontmoet elkaar hier en eten samen tapas onder het genot van een drankje. Het is heel gezellig. Jammer dat we niet meer tijd hebben en morgen weer verder moeten. We gaan zeker plannen om hier een keer terug te komen. Tegen 23.00 uur fietsen we terug naar de P. Er zijn nog veel campers bij gekomen. Zaragoza is geliefd.                                                                                                                                                                                                                                                      488 km.

Girona                        Zaragoza                      vale gier

Door geluiden in de omgeving en door een irritante mug slapen we niet zo goed. Het brood halen we bij de Carrefour. Dit is 10 minuten lopen. Na het ontbijt rijden we aan. Voordat we de grens over gaan tanken we. Dit scheelt zeker € 0,25 p/l met Frankrijk. Na Jaca rijden we een mooie slingerroute door de Pyreneeën. Opeens hebben we een kleine opstopping. Er staan een paar auto's stil op de weg en de mensen staan er langs. Wat is er aan de hand?? En dan zien we dat er een (gewonde)vale gier op de vangrail zit. Wat een groot beest! We maken snel een foto. (FOTO) Via een lange tunnel rijden we Frankrijk in. Vanaf hier gaan we richting Bordeaux. Onderweg stoppen we om in de bus te lunchen en om de benen te strekken. Het schiet onderweg niet echt op. Tegen 18.00 uur begint het te schemeren en te regenen. Tijd om een plekje voor de nacht te zoeken. 45 Km. voorbij Bordeaux is in Cavignac een P Voor Campers. Hier komen we om 19.00 uur aan. Er staan al 2 campers en even later komen er nog 2 bij. Het is een pleintje achter de kerk met gedeeltelijk vrij zicht. Niks mis mee. We kleden ons snel om. De lange broek komt weer te voorschijn. Gewapend met een paraplu wandelen we naar een restaurant. Via Google maps vinden we een grill restaurant Autour du Grill. Het is ongeveer 20 minuten lopen. Een gedeelte langs een donkere weg buiten de bebouwde kom. Gelukkig rijd er niet veel verkeer. We worden in het goed bezochte restaurant vriendelijk geholpen en het eten smaakt heerlijk. Na het eten kunnen we gelukkig droog terug wandelen.                                                                                                                                                                                                                                494 km.       
                Om 6.45 uur worden we wakker van de kerkklokken. Beetje vroeg. We draaien nog even om. Om 8.30 uur ga ik te voet naar de bakker. Dit is 5 minuten lopen. Na het ontbijt rijden we aan. Het eerste 1,5 uur hebben we snelweg, daarna zijn het 80 km. wegen. Het schiet niet goed op. Eind van de middag hebben we het gehad en schieten de tolweg op naar Parijs. In en rond Parijs is het één en al file's en regen. Na deze "ellende" rijden we door tot aan Roye. Hier is een gratis Aire Municipal met een lospunt voor campers. Het is een groot plein wat is omgeven met huizen. Er zijn geen andere campers. Jammer, maar we blijven toch staan. Het is heel rustig. Op Google Maps zien we dat vlakbij het hamburgertentje Colts Burger zit. Daar gaan we naar toe. Het eten smaakt goed. Vooral de crème brulee. Deze wordt nog brandend geserveerd. Dit kun je toch echt alleen goed in Frankrijk eten. We lopen in de regen terug naar de bus. Brr, wat is het koud. Het scheelt zeker 15 graden met Spanje.                                                                                                                                                                                                                                                       690 km.


's Nachts krijgen we een telefoontje dat we nu toch snel thuis moeten komen. We staan om 7.00 uur op. De bakker is vlakbij en gelukkig al zo vroeg open. Bij het lospunt ledigen we de wc en de watertank. We schatten in dat het laatste stuk naar huis in ongeveer 3,5 uur moet lukken. Nou, dat valt vies tegen. Bij Lille hebben we oponthoud en bij Antwerpen is het helemaal pet. Hierdoor doen we er een ruim uur langer over. Om 13.30 uur zijn we thuis.                                                                                                                                                                         355 km.


In totaal 4208 km. gereden.

                                                                                      

top